Μια γάτα, η οποία εξαφανίστηκε πριν από περίπου ένα μήνα από το Αλμπουκέρκε, στο Νέο Μεξικό των ΗΠΑ, βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Μέιν, έχοντας μυστηριωδώς διανύσει… 3.700 χιλιόμετρα!
Ενώ ο ιδιοκτήτης της γάτας την αναζητούσε στο Αλμπουκέρκε, στις 5 Νοεμβρίου ο Μπομπ Ουάτερσον, κάτοικος του Μέιν, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, την βρήκε μέσα σε ένα σακίδιο γεμάτο τρόφιμα και σκουπίδια.

Ο κ. Ουάτερσον φρόντισε για περίπου μία εβδομάδα στο σπίτι του το γατάκι, που ακούει στο όνομα Σπάις, και στη συνέχεια απευθύνθηκε σε ένα καταφύγιο ζώων της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο διευθυντής του καταφυγίου, Πάτσι Μέρφι, διαπιστώνοντας ότι η γάτα έφερε πάνω της μικροτσίπ, ξεκίνησε τη διαδικασία για να εντοπίσει τον ιδιοκτήτη της, με την αναζήτηση να οδηγεί… στο Νέο Μεξικό.

 «Πρόκειται για μία πολύ περίεργη ιστορία, μακάρι να μπορούσε να μας πει η γάτα τι ακριβώς συνέβη», ανέφερε ο κ. Μέρφι, προσθέτοντας ότι ήδη βρίσκεται σε επαφή με τον ιδιοκτήτη του Σπάις, για να διευθετηθεί η επιστροφή του στο σπίτι.

Μάλιστα, ένας επιχειρηματίας από το Μέιν ανέλαβε το κόστος για τη μεταφορά του αιλουροειδούς, το οποίο πάντως θα παραμείνει για λίγες ημέρες ακόμη στο καταφύγιο, προκειμένου να θεραπευτεί πλήρως από μία λοίμωξη του αναπνευστικού, που το ταλαιπωρεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τόσοι πολλοί άνθρωποι εργάστηκαν για να επιστρέψει το γατάκι στο σπίτι του, είμαι ευγνώμων», δήλωσε ο κ. Ουάτερσον, που πρώτος εντόπισε τον Σπάις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης