Διαφορετική απ’ ό,τι περίμενε ήταν η επίσκεψή της στον προσωπικό της γιατρό. Ο λόγος για μία κοπέλα από την Iowa των ΗΠΑ, η οποία επισκέφθηκε το νοσοκομείο γιατί είχε έντονο στομαχόπονο και τελικά λίγες ώρες αργότερα γέννησε δίδυμα κοριτσάκια.

Τόσο η Shelby Magnani όσο και ο αρραβωνιαστικός της James Croskey, δεν είχαν ιδέα ότι η κοπέλα ήταν έγκυος. Ωστόσο, την περασμένη Πέμπτη γεννήθηκαν μέσω καισαρικής τομής οι μικρές Ava και Anna.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εγκυμοσύνη ήταν ιδιαίτερη, καθώς και τα δύο μωρά μοιράζονταν τον ίδιο πλακούντα και τον ίδιο αμνιακό σάκο, πράγμα πολύ σπάνιο. Το ποσοστό επιβίωσης σε αυτές τις περιπτώσεις είναι 50%.

Περιγράφοντας την παράδοξη εμπειρία, η μητέρα δήλωσε: «Είχα πολύ έντονους πόνους στην αριστερή πλευρά του στομαχιού μου, και όταν πήγα να δω έναν γιατρό, μου είπαν ότι υπήρχε περίπτωση να είμαι έγκυος. Μετά με ενημέρωσαν ότι βρισκόμουν στον έκτο μήνα, και με έστειλαν στην εντατική. Εκεί μου έκαναν υπέρηχο και έμαθα ότι ήταν δίδυμα. Είναι τρελό, ακόμα δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πατέρας δηλώνει τόσο σοκαρισμένος όσο και ενθουσιασμένος από την ξαφνική γέννα.

Δεδομένων των ιδιαίτερων συνθηκών της κύησης, οι γονείς δηλώνουν πανευτυχείς που όλα πήγαν καλά. Σύμφωνα με τους γιατρούς, τα δίδυμα που μοιράζονται τον πλακούντα και τον αμνιακό σάκο αντιμετωπίζουν πολλές πιθανές επιπλοκές, ακόμα και θάνατο κατά τη διάρκεια της κύησης.
  
Προς το παρόν, τα τυχερά κοριτσάκια βρίσκονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών του νοσοκομείου Mercy Hospital Medical Center, όπου και θα παραμείνουν για μερικές εβδομάδες.

Οι ευτυχισμένοι γονείς δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμα τις σπουδές τους και ελπίζουν να καταφέρουν στο μέλλον να ανοίξουν μαζί τη δική τους επιχείρηση.

Επιμέλεια: Κωσταντίνα Βλαχουτσάκου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης