Δικαστήριο της βορειοδυτικής Βρετανίας απαγόρευσε στον ιδιοκτήτη ενός σκύλου να διατηρεί κατοικίδιο για μία 10ετία, διότι κατέστησε παχύσαρκο τον σκύλο Δαλματίας, ταΐζοντάς τον με πατατάκια και σοκολάτες.

Ο Τζον Γκριν, κάτοικος του Μάκλσφιλντ στην κομητεία Τσέσαϊρ, καταδικάσθηκε από δικαστήριο της πόλης σε απαγόρευση κυριότητας σκύλου για μία 10ετία και σε 200 ώρες κοινωνική εργασίας, έπειτα από καταγγελίες κατοίκων, που ανησυχούσαν για την υγεία του υπέρβαρου δαλματικού σκύλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι υπεύθυνοι της προστασίας ζώων προειδοποίησαν τον Γκριν για τους κινδύνους που διέτρεχε ο σκύλος του, ονόματι Μπάρνεϊ, από την κακή διατροφή και του συνέστησαν να του κάνει δίαιτα.

Πλην όμως, ο 40χρονος άνδρας δεν υπάκουσε στις συμβουλές και ο σκύλος του συνέχισε να παχαίνει, φθάνοντας τα 70 κιλά, βάρος διπλάσιο από το συνιστώμενο.

Τελικά, ο σκύλος απομακρύνθηκε από τον ιδιοκτήτη του τον Ιούνιο και υποβάλλεται σε δίαιτα σε ειδικό κυνοτροφείο, όπου το προσωπικό του φροντίζει να αθλείται αρκετά. Μετά το πέρας του προγράμματος, ο Μπάρνεϊ ζυγίζει πλέον 40 κιλά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης