Κατάφερε να γίνει η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που έχει ανέβει στις 14 κορυφές του κόσμου με ύψος άνω των 8.000 μέτρων! Ο λόγος για τη Νοριοκορεάτισσα αλπινίστρια, Ο Έουν-Σουν, η οποία σήμερα ανέβηκε στην κορυφή Αναπούρνα των Ιμαλαΐων.

Η Σουν έστησε μια νοτιοκορεατική σημαία στη χιονισμένη κορυφή, που υψώνεται στα 8.091 μέτρα, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν απευθείας από την τηλεόραση της Σεούλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ούρρα!» φώναξε η αλπινίστρια, την οποία κινηματογραφούσε ένας εικονολήπτης του κορεατικού καναλιού KBS. «Είμαι ευτυχισμένη, ευχαριστώ», είπε σκουπίζοντας δάκρυα χαράς.

Η Ο ήταν μία από τις δύο αλπινίστριες που είχε ανέβει τις 13 από τις 14 κορυφές άνω των 8.000 μέτρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως, μια αμφιβολία μπορεί να σκιάζει το ρεκόρ της. Μερικοί ειδικοί υποψιάζονται ότι η Ο Έουν-Σουν δεν έφτασε όντως τον Μάιο του 2009 στην κορυφή Καντσεντζούγκα (8.586 μ.), την 3η υψηλότερη κορυφή του πλανήτη, κάτι το οποίο η ίδια ισχυρίζεται.

Η Ισπανίδα Εντουρνε Πασαμπάν, 36 χρόνων είναι η σοβαρότερη ανταγωνίστριά της. Κατέκτησε αυτό το μήνα την κορυφή Αναπούρνα και ετοιμάζεται να ξεκινήσει την ανάβασή της στην τελευταία κορυφή άνω των 8.000 μέτρων, τη Σίσα Πάνγκμα (8.027 μ.) στο Θιβέτ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης