Ξυλουργός... κατασκήνωσε σε δέντρο για να μην το κόψουν

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2011, 20:15
Ξυλουργός... κατασκήνωσε σε δέντρο για να μην το κόψουν

Αντιφατικό θα σας φανεί ίσως το γεγονός ότι ένας 36χρονος Άγγλος, ο Mark Snow, αν και είναι ξυλουργός στο επάγγελμα, έχει κατασκηνώσει από το πρωί της Τρίτης σε ένα δέντρο που υπάρχει στη γειτονιά του και το οποίο αποφασίστηκε να κοπεί και δεν λέει να κατέβει!

Τη λύση στη διαμάχη μιας ολόκληρης γειτονιάς του Scarborough αποφάσισε να δώσει ο Mark Snow οικιοθελώς. Η μισή γειτονιά μάζεψε υπογραφές για να κοπεί το 100 ετών δέντρο, ώστε να «ανοίξει» ο δρόμος μπροστά από τα σπίτια τους, ενώ οι άλλοι μισοί, που προφανώς έχουν περισσότερες ευαισθησίες σχετικά με το περιβάλλον, διαφωνούν κάθετα με κάτι τέτοιο.

Ο Mark Snow, λοιπόν, μια ώρα πριν αρχίσει το τσεκούρεμα του ιστορικού δέντρου, ανέβηκε πάνω του και έκτοτε δεν έχει κατέβει, φωνάζοντας ένα συμβολικό «Μολών λαβέ», σκαρφαλωμένος πάνω στα κλαδιά του.

Ο μαχητικός οικολόγος δήλωσε πως το απόγευμα της πρώτης μέρας σκέφτηκε «τι στο καλό κάνω πάνω σε αυτό το δέντρο», αλλά η στήριξη του κόσμου τον έκανε να παραμείνει. Παράλληλα, τονίζει ότι το δέντρο έχει κηρυχτεί «διατηρητέο», άρα είναι παράνομο να κοπεί.

Η μάχη των γειτόνων κρατά από το 2006 και ίσως η καίρια επέμβαση του Snow της δώσει λύση μια και καλή.

Πηγή: cosmo

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2011, 20:17