Οι λαθρέμποροι της άγριας ζωής, όταν πρόκειται να “περάσουν” σπάνια ζώα από αεροδρόμια επιδεικνύουν μεγάλη φαντασία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο δράστης αντί να κρύψει το σπάνιο ζώο στο παντελόνι του, όπως ο απίθανος τύπος με τη μαϊμού, ή να στοιβάξει χελώνες στη βαλίτσα του σαν τους λαθρεμπόρους στην Ταϋλάνδη, σκέφτηκε μια πιο ευφάνταστη λύση: μασκάρεψε μια σπάνια χελώνα σε χάμπουργκερ!

Σύμφωνα με την South China Morning Post, ένας άνδρας με το όνομα Λη συνελήφθη τη Δευτέρα στο διεθνές αεροδρόμιο Μπαϊγιούν της επαρχίας Γκουανγκζού όταν οι υπεύθυνοι ασφαλείας διέκριναν “περίεργες προεξοχές” σε μια τσάντα που υποτίθεται ότι περιείχε ένα μπέργκερ από τα KFC. Τελικά, οι προεξοχές δεν ήταν τίποτα άλλο από τα πόδια μιας δύσμοιρης χελώνας που είχε τυλιχτεί σαν σάντουιτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Λη τελικά έπεισε τους υπευθύνους του αεροδρομίου ότι δεν μετέφερε λαθραία τη χελώνα για να την πουλήσει και ότι είναι το αγαπημένο του κατοικίδιο. Αυτοί δέχτηκαν τις εξηγήσεις του δράστη, του επέτρεψαν να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο, αλλά χωρίς τη χελώνα την οποία παρέλαβε ένας φίλος του.

Παρότι η συγκεκριμένη ιστορία δείχνει αθώα, το λαθρεμπόριο ζώων στη νοτιοανατολική Ασία ανθεί και αποτελεί μια πολύ κερδοφόρα, παράνομη δραστηριότητα στην οποία συχνά εμπλέκονται σπάνια είδη πανίδας που κινδυνεύουν με εξαφάνιση.

Πηγή: econews

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης