Μετρούν… λιονταράκια!

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2011, 17:04
Μετρούν… λιονταράκια!
Οι περισσότεροι Βρετανοί νανουρίζονται ακούγοντας λιοντάρια να βρυχώνται και μαϊμούδες να παράγουν τον χαρακτηριστικό ήχο επικοινωνίας τους, σύμφωνα με μια νέα έρευνα.

Στην έρευνα, στην οποία 2.000 ενήλικες κλήθηκαν να απαντήσουν με ποιο τρόπο τους παίρνει το βράδυ ο ύπνος, ένας στους πέντε απάντησε ότι το τιτίβισμα των πουλιών και οι ήχοι που παράγουν ζώα στο δάσος ή στη ζούγκλα τον νανουρίζουν, ενώ λιγότεροι από ένας στους δέκα προτιμούν να μετράνε προβατάκια για να κοιμηθούν.

Κάτι που κάνουν αυτοί οι ήχοι είναι ότι σταματούν τις παρεισφρητικές σκέψεις, δήλωσε στο Reuters ο Τζον Σνίρσον, πρόεδρος της Βρετανικής Ένωσης Ύπνου και σύμβουλος στο Κέντρο Υπνου Papworth.

«Αυτές συνήθως είναι έννοιες για την προηγούμενη μέρα ή για την επόμενη--όποια σκέψη εμποδίζει τους ανθρώπους να αποκοιμηθούν. Ενας ημιεπαναλαμβανόμενος ήχος όπως ο αέρας που φυσάει ή ο παφλασμός των κυμάτων, που έχει μία σποραδική εναλλαγή ρυθμού, λειτουργεί αποσπώντας την προσοχή σου», προσθέτει ο ίδιος.

Ο μέσος Βρετανός κοιμάται περίπου έξι ώρες και 48 λεπτά τη νύχτα κι έτσι είναι σημαντικό να μπορεί να αποκοιμηθεί γρήγορα.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2011, 17:07