Μήνυσε τον... κόκορα του γείτονά του!

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019, 11:45
Μήνυσε τον... κόκορα του γείτονά του!

Οι σχέσεις μεταξύ γειτόνων είναι πάντοτε δύσκολες και συχνά καταλήγουν σε μηνύσεις. Ωστόσο, η έκβαση μίας μήνυσης για διατάραξη ησυχίας στη Ζυρίχη αναδεικνύει τις δυσκολίες στις σχέσεις γειτονίας και με τα ζώα, καθώς ο μηνυτής σε αυτήν την ιδιάζουσα αγωγή ενάντια σε έναν κόκορα στο τέλος δικαιώθηκε.

Η αναζήτηση της ξεκούρασης του ύπνου οδήγησε έναν κάτοικο αγροτικής περιοχής να καταφύγει στην αγωγή για να υποχρεώσει τον ιδιοκτήτη του «λαλίστατου» κόκορα να του βάλει φίμωτρο.

Ο μηνυτής αναγκάστηκε να καταγράψει ηχητικά τη μεγάλη συχνότητα του λαλήματος του κόκορα, που είχε φθάσει έως και σε 44 φορές μέσα στην ημέρα, ανεξάρτητα από το εάν ήταν ξημέρωμα ή νύχτα. Με μία ειδική εφαρμογή μετρήθηκε, επίσης, η ένταση του θορύβου που προκαλούσε το λάλημα, η οποία έφθανε τα 84 ντεσιμπέλ, πολύ παραπάνω από τα ανεκτά όρια για τα ανθρώπινα αφτιά.

Η απόφαση κατά του κόκορα ήταν «καταπέλτης». Πλέον θα του επιτρέπεται να… ασκεί τις φωνητικές χορδές του μόνο σε συγκεκριμένο ωράριο: από τις 08.00 έως τις 22.00 τις καθημερινές και από τις 09.00 έως τις 22.00 τις αργίες.

Ακόμη πιο «τσουχτερό» όμως είναι το πρόστιμο που καλείται να πληρώσει ο ιδιοκτήτης του, ο οποίος στο εξής θα πρέπει να κρατά τον κόκορά του μέσα σε κλειστό στάβλο, που θα πρέπει να μονωθεί κατάλληλα, ώστε το λάλημά του να μην ενοχλεί τα ευαίσθητα αφτιά των γειτόνων του.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019, 11:48