Τον γύρο του κόσμου κάνουν το τελευταίο 24ωρο φωτογραφίες που φαίνεται να απεικονίζουν ένα καβούρι-γίγαντα να κολυμπά σε μια μικρή παραθαλάσσια πόλη της Βρετανίας.

Ο «Crabzilla» όπως τον αποκαλούν (όνομα εμπνευσμένο από το κινηματογραφικό τέρας Godzilla) «συνελήφθη» στο λιμάνι Whitstable του Kent, οι ακτές του οποίου μέχρι σήμερα ήταν γνωστές για τα στρείδια τους, ενώ πιστεύεται ότι έχει πλάτος 15 μέτρα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φωτογραφία αναρτήθηκε αρχικά στην ιστοσελίδα Weird Whitstable, έναν τοπικό ιστότοπο που ασχολείται με περίεργα περιστατικά της περιοχής. Ο ιδιοκτήτης της, Quinton Winter, δήλωσε στην Daily Express ότι εντόπισε το γιγάντιο καβούρι το περασμένο καλοκαίρι.

«Στην αρχή το μόνο που μπορούσα να δω ήταν κάποια αμυδρή κίνηση, ωστόσο στη συνέχεια, αναδύθηκε από το νερό και ήταν πιο ξεκάθαρο. Φαίνονταν καθαρά τα μάτια και οι τεράστιες δαγκάνες του. Στην αρχή σκέφτηκα ότι ήταν απλά η άμμος, ωστόσο τώρα ξέρω καλύτερα», τόνισε.

Μέχρι στιγμής πάντως, το μεγαλύτερο καβούρι που έχει καταγραφεί στον κόσμο είναι το ιαπωνικό καβούρι – αράχνη, ένα είδος που μπορεί να φτάσει τα τέσσερα μέτρα πλάτος και τα 76 κιλά βάρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι δεν είναι λίγοι οι χρήστες του διαδικτύου που πιστεύουν πως το όλο θέμα πρόκειται για μια κακόγουστη φάρσα, υποστηρίζοντας πως η φωτογραφία δεν απαθανατίζει τίποτα άλλο από ένα περίεργο σχήμα της αμμουδιάς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης