O Darth Vader μπορεί να έχασε τη μάχη για το προεδρικό χρίσμα στην Ουκρανία, ωστόσο δεν το βάζει κάτω και συνεχίζει την προσπάθειά του να εκλεγεί βουλευτής.

Φιλόδοξα τα σχέδια του Darth VaderΟ κακός της σειράς κινηματογραφικών ταινιών «Stars Wars» έχει την υποστήριξη της παράταξης «Διαδικτυακό Κόμμα της Ουκρανίας» (IPU), το οποίο επιδιώκει μεταξύ άλλων την καθιέρωση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης (e-government), τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή των μέσων και την παράδοση δωρεάν μαθημάτων χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή. Ο Darth Vader, μαζί με τους υποστηρικτές του, είχε τη δική του ξεχωριστή παρουσία κατά τη διάρκεια των μεγάλων διαδηλώσεων στην Πλατεία της Ανεξαρτησίας, που είχαν ως αποτέλεσμα την ανατροπή του τότε προέδρου Viktor Yanucovic. Όπως είχε μεταδώσει, τότε, το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, μαζί με… τους «στρατιώτες» του είχε κατευθυνθεί στο δημαρχείο της Οδησσού, όπου αυτοανακηρύχθηκε δήμαρχος (Νοέμβριος 2013). Μάλιστα, δεν δίστασε να ζητήσει και έναν χώρο στο κοντινό πάρκο για να αφήσει το διαστημόπλοιό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μόνο εγώ μπορώ να κάνω αυτή τη χώρα αυτοκρατορία, ανακτώντας την παλιά της δόξα, τα χαμένα εδάφη και την υπερηφάνειά της» έχει δηλώσει στο παρελθόν, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «The Guardian».

Φορώντας τη γνωστή μαύρη στολή, με τη μάσκα και την κάπα του, ο Darth Vader προωθεί την υποψηφιότητά του μέσω της τηλεόρασης και του διαδικτύου, ευελπιστώντας να πείσει τους Ουκρανούς να τον τιμήσουν με την ψήφο τους. Στις 26 Αυγούστου, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Petro Poroshenko είχε ανακοινώσει τη διάλυση του κοινοβουλίου και την προκήρυξη εκλογών για τις 26 Οκτωβρίου.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης