Ο μύθος της «καφέ κυρίας»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2015, 16:52
Ο μύθος της «καφέ κυρίας»
Η φωτογραφία από το στοιχειωμένο σπίτι του Ρέιναμ Χολ, στο Νόρφολκ της Αγγλίας, αποτυπώνει ίσως μια από τις πιο διάσημες ιστορίες φαντασμάτων ανά τους αιώνες.

Ανεξάρτητα αν είστε φίλοι του μεταφυσικού ή πιστεύετε ότι μόνο οι φαντασιόπληκτοι έλκονται από τέτοιες υποθέσεις, η ιστορία της αποκαλούμενης «καφέ κυρίας» έχει ενδιαφέρον.

Ο μύθος της «καφέ κυρίας»

Ο μύθος λέει ότι το σπίτι στο Ρέινχαμ Χολ είναι στοιχειωμένο από το φάντασμα της «καφέ κυρίας», το πνεύμα της λαίδης Ντόροθι Γουόλπολ. Ονομάστηκε έτσι λόγω του καφέ μπροκάρ φορέματος που λέγεται ότι φορούσε.

Τον Σεπτέμβριο του 1936 δύο επαγγελματίες φωτογράφοι, ο Κάπτεν Πρόβαντ και η Ίντρε Σίρα, ανέλαβαν να φωτογραφίσουν το εσωτερικό του σπιτιού για λογαριασμό του περιοδικού «Country Life».

Η φωτογραφία προκάλεσε πολλά ερωτήματα σχετικά με την αυθεντικότητά της, καθώς θα μπορούσε να είναι προϊόν επεξεργασίας, εάν και η τεχνολογία δεν ήταν τόσο εξελιγμένη εκείνη την εποχή. Οι εμπειρογνώμονες που κλήθηκαν να εξετάσουν τη φωτογραφία από το περιοδικό «Country Life», δήλωσαν ότι τόσο η φωτογραφία όσο και τα αρνητικά του φιλμ δεν φάνηκε να είχαν υποστεί κάποια εξωτερική παρέμβαση.

Πηγή: gnorizo.gr

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2015, 18:23