Ο χορός του κούκου

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 23 Μαΐου 2021, 11:39
Ο χορός του κούκου

Ο κούκος Tapera naevia κατοικεί στα δάση του Μεξικού, του Τρινιντάντ, της Βολιβίας, της Βραζιλίας και της Αργεντινής. Στο βίντεο βλέπουμε τον τρόπο που χορεύει για να προσελκύσει το ταίρι του, απλώνοντας τα μαύρα φτερά του που μοιάζουν με χέρια. Αυτά τα πτερύγια (alula) είναι 5 μικρά φτερά που αποτελούν μέρος κάθε φτερούγας των σύγχρονων πουλιών. 

 

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 23 Μαΐου 2021, 11:39