«Valar Morghulis», ήτοι «Όλοι οι άνδρες πρέπει να πεθάνουν». Φράση που επαναλαμβάνεται από αρκετούς ήρωες στο μυθιστόρημα του George RR Martin, «Game of Thrones». Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον, λοιπόν, και ο Θάνατος αργά ή γρήγορα θα βρεθεί στο μονοπάτι του κάθε ανθρώπου πάνω στη Γη.

Το Economist Intelligence Unit ασχολήθηκε με το ζήτημα και έδωσε στη δημοσιότητα μια λίστα με τις καλύτερες χώρες για να… πεθάνει κάποιος! Στην πρώτη θέση εμφανίζεται η Βρετανία, ενώ η Ελλάδα καταλαμβάνει την 56η θέση ανάμεσα σε 80 χώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πολυάριθμες μονάδες ανακούφισης πόνου και παρηγορητικής αγωγής οι οποίες έχουν ενσωματωθεί στο σύστημα υγείας (NHS), η δυναμική πρωτοβουλία για δημιουργία ξενώνων χρηματοδοτούμενη από φιλανθρωπίες και το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό είναι από τους κυριότερους λόγους που φέρνουν τη Βρετανία στην κορυφή της συγκεκριμένης λίστας, σύμφωνα με το Economist Intelligence Unit.

Για τους ίδιους ακριβώς λόγους, όπως επίσης την ποιότητα του περιβάλλοντος στα νοσοκομεία, τον αριθμό του προσωπικού που τα στελεχώνουν και τα προσόντα του, καθώς επίσης το κόστος και την ποιότητα της παρηγορητικής φροντίδας, Ιρλανδία, Βέλγιο, Ταϊβάν, Γερμανία, Ολλανδία, ΗΠΑ και Γαλλία συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα με τις καλύτερες χώρες για να ολοκληρώσει κανείς τον κύκλο της ζωής του.

Στον αντίποδα, η χειρότερη χώρα για να πεθάνει κάποιος θεωρείται η Κίνα, με την Μποτσουάνα, το Ιράν και τη Γουατεμάλα να την ακολουθούν. Στην ίδια κατηγορία, βρίσκονται, επίσης, κράτη όπως η Μιανμάρ, η Νιγηρία, οι Φιλιππίνες, το Μπανγκλαντές και το Ιράκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης