Οι εργαζόμενοι μεταφέρουν καλάθια στο χέρι, ανεβαίνουν σε μεγάλο υψόμετρο πολλές φορές και διαλέγουν προσεκτικά τα φύλλα του περίφημου τσαγιού Makaibari Tea Estate. Στην πόλη Kurseong της δυτικής Βεγγάλης στην Ινδία όλοι ασχολούνται με αυτό, από την καλλιέργεια μέχρι τη συγκομιδή και την πώληση.

Το 155 ετών τσάι Makaibari πωλείται για 1.850 δολάρια το κιλό σε αγοραστές από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, και είναι το ακριβότερο στον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα φύλλα συλλέγονται από τα χωράφια, χωρίζονται σε καλάθια και επεξεργάζονται, συσκευάζονται στο εργοστάσιο που υπάρχει στην πόλη και διανέμονται στο εξωτερικό.

Ο Swaraj Kumar «Rajah» Banerjee, πρόεδρος της Makaibari Tea Estate, δοκιμάζει όλες τις γεύσεις του τσαγιού στο γραφείο του στο Kurseong και το κατηγοριοποιεί ανάλογα με το γευστικό αποτέλεσμα.

«Θεωρείται από τα καλύτερα τσάγια στον κόσμο και αποτελεί χρυσάφι για εμάς εδώ στην πόλη. Πωλείται στο εξωτερικό και η διαδικασία της κατασκευής του μέχρι να φτάσει στο φλιτζάνι αλλά και η σπανιότητά του εκτοξεύουν την τιμή του στα ύψη» αναφέρει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: perierga.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης