Αν πιστέψουμε όσα λένε Αμερικανοί επιστήμονες από το Εθνικό Κέντρο Ατμοσφαιρικής Έρευνας του πανεπιστημίου του Κολοράντο, θα πρέπει να αναθεωρήσουμε ό,τι γνωρίζουμε έως τώρα!

Όπως επισημαίνουν, μπορεί να μην ήταν ο Μωυσής που χώρισε την Ερυθρά Θάλασσα, αλλά ένας ισχυρός ανατολικός άνεμος που φυσούσε στη διάρκεια της νύχτας και είναι πολύ πιθανό να έσπρωχνε τα νερά με τον ίδιο τρόπο που περιγράφεται στα βιβλικά κείμενα και το Κοράνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσομοιώσεις σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, στο πλαίσιο μιας μεγαλύτερης έρευνας για το πως οι άνεμοι επηρεάζουν τα νερά θαλασσών και λιμνών, έδειξαν ότι ένας ισχυρός άνεμος μπορεί να σπρώξει πίσω τα νερά σε τέτοιο σημείο που ένας ποταμός να ενωθεί με μια λιμνοθάλασσα.

«Οι προσομοιώσεις ταιριάζουν με τις αναφορές της Εξόδου» δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας Καρλ Ντρους.

Η ομάδα του υπέδειξε μάλιστα ένα πιθανό σημείο νότια της Μεσογείου ως το μέρος που ο Μωυσής οδήγησε τους Ισραηλίτες μακριά από την Αίγυπτο πριν από 3.000 χρόνια. Με μακέτες που απεικονίζουν διαφορετική μορφολογία του εδάφους έδειξαν ότι ένας άνεμος που πνέει με 63 μίλια την ώρα, αν διατηρηθεί για 12 ώρες μπορεί να σπρώξει πίσω νερά βάθους δύο μέτρων και να δημιουργήσει για τέσσερις ώρες έναν διάδρομο μήκους 3-4 χιλιομέτρων και πλάτους πέντε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης