Απάντηση: Ούτε 150 δολάρια! Όσο κι αν μοιάζει απίστευτο τόσα χρήματα ξόδεψε συνολικά ένας Αμερικανός φοιτητής του πανεπιστήμιου του ΜΙΤ των ΗΠΑ, για να συνδέσει μια κάμερα, ένα κινητό τηλέφωνο, ένα κουτί ανθεκτικό στο ψύχος και ένα μετεωρολογικό μπαλόνι και να τα στείλει… στο διάστημα!

Ο φοιτητής Oliver Yeh τοποθέτησε την μεταχειρισμένη κάμερα που αγόρασε μέσα σε ένα κουτί από πολυστερίνη, η οποία είναι εξαιρετικά ανθεκτική σε θερμοκρασίες πολύ κάτω του μηδενός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια ασφάλισε το κουτί πάνω στο μετεωρολογικό μπαλόνι, ενώ με τη βοήθεια ενός απλού λογισμικού προγραμμάτισε την κάμερα να «σώζει» ό,τι κατέγραφε κάθε πέντε δευτερόλεπτα.

Μέσα στο κουτί τοποθέτησε και ένα κινητό τηλέφωνο που είχε σύστημα εντοπισμού GPS και το οποίο χρησιμοποιούσε για να αντιστοιχεί τις φωτογραφίες με την εκάστοτε θέση του μπαλονιού στην ατμόσφαιρα και… στο διάστημα.

Όταν το μπαλόνι σε ύψος 17,6 μιλίων έσκασε, το κουτί επέστρεψε στη Γη με ασφάλεια χάρη στο αλεξίπτωτο με το οποίο είναι εξοπλισμένο κάθε μετεωρολογικό μπαλόνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αποτέλεσμα; Με λιγότερα από 150 δολάρια ο 20χρονος Oliver Yeh κατάφερε να πάρει εικόνες, αντίστοιχες με εκείνες που πετυχαίνει η NASA σε κάποιο από τα προγράμματά της που κοστίζουν πολλά δισεκατομμύρια δολάρια.

Απολαύστε τη διαδρομή…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης