Ένας μάγειρας έρχεται αντιμέτωπος με το λάδι της φριτέζας το οποίο φλέγεται σε αρχικό στάδιο. Ρίχνει νερό πάνω στο λάδι με αποτέλεσμα να προκληθεί έκρηξη και η φωτιά να εξαπλωθεί στο ταβάνι.

Δεν ρίχνουμε ποτέ νερό σε λάδι που φλέγεται. Κλείνουμε την παροχή θερμότητας και αμέσως σκεπάζουμε την φλεγόμενη επιφάνεια με ένα καπάκι, μεταλλικό κατά προτίμηση, ώστε η φωτιά να μην τροφοδοτείται με οξυγόνο. Εαν δεν είστε σίγουροι ότι μπορείτε να χειριστείτε την κατάσταση, βγείτε έξω. Δείτε έναν μάγειρα που εξηγεί πώς να σβήσουμε μια φωτιά με μια βρεγμένη πετσέτα, στο coremag.gr!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης