Περίπου 200 αιωνόβιοι Ιάπωνες έχουν χαθεί από προσώπου γης και πιθανότατα είναι νεκροί εδώ και καιρό, όπως αποκαλύπτουν τα αποτελέσματα πολλών τοπικών ερευνών, οι οποίες ξεκίνησαν ύστερα από τον εντοπισμό της πρώτης τέτοιας περίπτωσης στο Τόκιο.

Μόνο στην πόλη Κόμπε, στα δυτικά της χώρας, από τους 847 επίσημα εγγεγραμμένους εκατοντάχρονους, οι 105 αγνοούνται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η πόλη ξεκίνησε έρευνες για τα άτομα αυτά» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων τοπικός αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι ερευνώνται οι περιπτώσεις άλλων 22 ατόμων που δεν έχουν εμφανιστεί στις κοινωνικές ή ιατρικές υπηρεσίες τα τελευταία χρόνια.

Μεταξύ των εξαφανισθέντων αιωνόβιων συγκαταλέγεται και μία Γιαπωνέζα, η οποία σήμερα θα ήταν 125 χρόνων και ως εκ τούτου η γηραιότερη γυναίκα της Ιαπωνίας, ξεπερνώντας την Τσιγιόνο Χασεγκάουα, 113 ετών, η οποία ζει στην επαρχία Σάγκα στον Νότο της χώρας.

Στην Ιαπωνία υπάρχουν επισήμως 40.000 άνθρωποι άνω των 100 ετών και η χώρα θεωρείται ότι σπάει όλα τα ρεκόρ μακροβιότητας, καθώς ο μέσος όρος ζωής για τις γυναίκες ανέρχεται στα 86,44 χρόνια και στα 79,59 για τους άνδρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σοκαριστική υπήρξε για την κοινή γνώμη η αποκάλυψη, ότι πολλοί από τους ηλικιωμένους εξαφανίστηκαν χωρίς τα παιδιά τους ή οι οικείοι τους να το καταλάβουν ή να το δηλώσουν, κάτι που σύμφωνα με τους κοινωνιολόγους είναι δηλωτικό της ρήξης των κοινωνικών και συγγενικών σχέσεων. Φυσικά, υπάρχουν πάντα οι υποψίες και για απάτη, καθώς ορισμένοι δεν δηλώνουν τους θανάτους, προκειμένου να εξακολουθούν να εισπράττουν τις συντάξεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης