Ινδονησία: Πτήσεις με ζωντανή μουσική στον αέρα...

Ινδονησία: Πτήσεις με ζωντανή μουσική στον αέρα...
Ένα πρωτότυπο τρόπο βρήκαν οι υπεύθυνοι της εθνικής αεροπορικής εταιρείας της Ινδονησίας Garuda, προκειμένου να προσελκύσουν πελάτες. Αυτό που έκανε, ήταν να αρχίσει δοκιμαστικά να προσφέρει στους πελάτες της ζωντανή μουσική εν ώρα πτήσης.

Σε ορισμένες λοιπόν αεροπορικές συνδέσεις στην Ινδονησία, οι επιβάτες θα μπορούν να παρακολουθούν συναυλίες ενώ βρίσκονται σε ύψος 10.000 μέτρων, μια πρωτοβουλία που απευθύνεται κυρίως στη νέα γενιά «η οποία θέλει μια διαφορετική εμπειρία εν πτήσει», δήλωσε στο AFP ο εκπρόσωπος της εταιρείας Ιχσάν Ρόζαν.Η πρώτη συναυλία

Η εταιρεία διοργάνωσε ήδη την πρώτη της «συναυλία στον αέρα» χθες, Τετάρτη με δύο μουσικούς σε πτήση της από την πρωτεύουσα Τζακάρτα προς το γνωστό τουριστικό νησί Μπαλί.

Οι συναυλίες προβλέπεται ότι θα διαρκούν 10 με 15 λεπτά και ότι θα συμβάλλουν στην ανάδειξη νέων ταλέντων, εξήγησε ο αξιωματούχος της Garuda.Ωστόσο, αν κάποιοι μπορεί να θεωρήσουν αξέχαστη εμπειρία την καινοτομία αυτή, άλλοι μπορεί να την αντιμετωπίσουν με επιφυλακτικότητα.

Η αμερικανική εταιρία Southwest

Το 2017, μια παρόμοια πρωτοβουλία από την αμερικανική αεροπορική εταιρία Southwest, μάλλον απέτυχε. Η διοργάνωση συναυλιών εν πτήσει είχαν προκαλέσει ανάμεικτα συναισθήματα, καθώς ορισμένοι επιβάτες έλεγαν ότι θα προτιμούσαν να μην ενοχλούνται κατά τη διάρκεια της πτήσης και να επωφεληθούν από τον χρόνο αυτόν που έχουν για να κοιμηθούν ή να διαβάσουν.

Η Ινδονησία, ένα αρχιπέλαγος περίπου 17.000 νησιών, είναι μια από τις αεροπορικές αγορές που γνωρίζουν ταχεία ανάπτυξη. Ωστόσο μετά τη συντριβή αεροπλάνου της εταιρίας Lion Air τον Οκτώβριο με 189 νεκρούς, αναζωπυρώθηκαν οι ανησυχίες για την ασφάλειά της.

Η Garuda διαβεβαιώνει ότι έχει λάβει όλα τα μέτρα πρόληψης για να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος από τις συναυλίες αυτές και ότι έχει εκπαιδεύσει τα πληρώματά της. «Στην περίπτωση αναταράξεων, ο τραγουδιστής θα καλείται να καθίσει», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Ιχσάν Ρόζαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019, 14:40