Ο λόγος για τον Λέμον, ένα τεράστιο «Schnauzer», το οποίο μόνο συνηθισμένο σκυλί δεν είναι. Ο γιγάντιος Λέμον, βρέθηκε σε ένα κτήμα στη περιοχή Ομσκ της Ρωσίας. Ο ιδιοκτήτης του, ο 48χρονος Αλεξάντρ Ματίτσιν, εντόπισε από νωρίς τις δεξιότητές του, και όντας πρώην εκπαιδευτής σκύλων του στρατού, ανέλαβε εξ’ολοκλήρου την εκπαίδευσή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ράτσα ήταν γνωστή από παλιά για το δυνατό και στιβαρό κορμί της, καθώς και για τη πυκνή γούνα της που προστατεύει από το κρύο. Αυτοί είναι και οι λόγοι που τα συγκεκριμένα σκυλιά ήταν ανέκαθεν το «δεξί χέρι» του εκάστοτε ιδιοκτήτη τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τη βοήθεια του αφεντικού του, το τσοπανόσκυλο έμαθε να οργώνει χωράφια, να βγάζει νερό με την αντλία, να κόβει ξύλα, να μεταφέρει κουβάδες, και γενικά να κάνει οτιδήποτε σχετίζεται με τις αγροτικές δουλειές.

«Από όταν ήταν ακόμη δέκα μηνών ,είδαμε ότι ήταν πρόθυμος και ικανός να κάνει δουλειές. Τότε σήκωσε ένα μεγάλο κούτσουρο και μου το έφερε την ώρα που έκοβα ξύλα για τη φωτιά. Η αγαπημένη του δουλειά είναι να κουβαλάει κουβάδες με νερό. Μπορεί να φέρει μέχρι και 25 λίτρα. Τον επιβραβεύω κάποιες φορές, αλλά κυρίως το κάνει διότι είναι εργατικός και όχι για τα ανταλλάγματα. Του αρέσει να προσπαθεί και καταφέρνει να κάνει σχεδόν τα πάντα. Πιστεύω ότι αν είχε χέρια δε θα υπήρχε κάτι που δε θα μπορούσε να κάνει. Είναι μεγάλη βοήθεια για εμάς», δηλώνει ο ιδιοκτήτης του.

Επιμέλεια: Δημήτρης Χαραλαμπόπουλος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης