Σάλο προκαλεί μια είδηση από τη Ρωσία ότι ένας ανήλικος θα δικαστεί για την κλοπή ενός κινητού τηλεφώνου σε δικαστήριο ενηλίκων, επειδή οι αρχές που τον συνέλαβαν και τον εξέτασαν κατέληξαν ότι ο νεαρός είναι ενήλικας βάσει του… μεγάλου μεγέθους του ανδρικού του μορίου.

Όταν δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για την ηλικία ενός κατηγορούμενου, στην Ρωσία, οι αρχές εξετάζουν τα δόντια του υπόπτου και τα γεννητικά του όργανα προκειμένου να διαπιστώσουν την ηλικία του κατηγορουμένου όταν διέπραξε την αξιόποινη πράξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τόμας από την Ουκρανία ισχυρίζεται ότι ήταν 13 ετών, τον περασμένο Μάρτιο που κατηγορήθηκε ότι έκλεψε ένα κινητό τηλέφωνο. Δεν υπήρχαν ωστόσο αποδεικτικά έγγραφα για την ηλικία του νεαρού, με αποτέλεσμα να πρέπει να εξακριβωθεί η ηλικία του για να δικαστεί ως ανήλικος ή ενήλικος.

Οι ειδικοί λοιπόν αφού εξέτασαν τα δόντια του και τα γεννητικά του όργανα υπολόγισαν ότι είναι περίπου 16 με 17 ετών, γεγονός που τον καθιστά «νομικά» ενήλικο.

Σύμφωνα όμως με την εφημερίδα «Moscow Times», οι γονείς του λένε ότι το παιδί ήταν 12 ετών την ημερομηνία της σύλληψης και τη δήλωσή τους υποστηρίζουν και σχετικά ουκρανικά έγγραφα, τα οποία ελέγχθηκαν όταν πέρασε τα σύνορα τον Μάρτιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η περιφερειακή φυλακή έχει ζητήσει την επανεξέταση της υπόθεσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης