Μια αμφιλεγόμενη αγγελία εργασίας δημοσίευσε ο διευθύνων σύμβουλος της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας Ryanair, Mik O’ Leary, ο οποίος αναζητά τον νέο βοηθό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Σε μια εμφανή προσπάθεια επίδειξης του… χιούμορ του, o O’Leary επέλεξε να περιγράψει τη θέση εργασίας που προσφέρει ως «τη χειρότερη δουλειά του κόσμου», θέλοντας πιθανώς να δελεάσει τους υποψήφιους και να δείξει τον παιγνιώδη χαρακτήρα που μπορεί να έχει ως εργοδότης.
Η αγγελία ωστόσο, αν προσπεράσει κανείς το περιπαικτικό ύφος της, ζητεί εμμέσως πλην σαφώς έναν εργαζόμενο που διατίθεται να επιδείξει μεγάλη υπομονή. 
Ειδικότερα, στα προσόντα που ζητεί ο O’ Leary από το νέο του «δεξί χέρι» αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής:
– Να είναι «χοντρόπετσος» (thick skin), δηλαδή να μην επηρεάζεται εύκολα από εξωτερικούς παράγοντες
– Να έχει «υπομονή αγίου»
– Να «αποστρέφεται την π@π@ρολογία»
– Να γνωρίζει από «νανουρίσματα και παραμύθια που βοηθούν κάποιον να κοιμηθεί» (σ.σ.: πιθανώς καλείται να κοιμίζει τον εργοδότη του;)

– «Να μπορεί να εργάζεται χωρίς ύπνο ή επαφή με τον έξω κόσμο»
– Να «έχει δεξιότητες μασέρ»

Όσο αστείες μπορούν να φαίνονται με μια πρώτη ανάγνωση οι ικανότητες που χρειάζεται να έχει κάποιος για να εργαστεί στο πλευρό του O’ Leary, καταδεικνύουν πόσο παράλογοι μπορεί να γίνουν ορισμένοι εργοδότες, ειδικά στην παρούσα χρονική συγκυρία που οι θέσεις εργασίας είναι περιορισμένες και η απορροφητικότητα των εργαζομένων ιδιαίτερα μικρή. 

Δείτε την αγγελία: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης