Μέχρι τώρα νομίζαμε ότι τα πρόβατα κάνουν μόνο για… το τραπέζι μας και για να μας δίνουν το μαλλί και το γάλα τους. Ωστόσο σύμφωνα με την «Daily Mail» Βρετανοί επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Cambridge, έχουν διαφορετική γνώμη.

Πρόβατα δεν είναι τόσο ηλίθιοι όπως πιστεύαμε προηγουμένως, σύμφωνα με τους ερευνητές.
Ποτέ κανείς δεν είχε θεωρήσει τα συμπαθή τετράποδα ιδιαίτερα ευφυή, όμως τα πρόβατα είναι στην πραγματικότητα τόσο έξυπνα που μπορούν κάνουν «εκτελεστικές αποφάσεις» αλλά και να ανακαλέσουν αναμνήσεις μετά από πολύ καιρό για χρονικό διάστημα που ξεπερνά τα δύο χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπορούν να θυμηθούν πρόσωπα, είτε πρόκειται για άλλα πρόβατα ή του ανθρώπου, και μπορούν να θυμηθούν πρόσωπα, όταν κοιτάζουν φωτογραφίες, σύμφωνα με τους ερευνητές του Cambridge.

Τα πρόβατα μπορούν να περάσουν, επίσης, ψυχολογικά τεστ στα οποία οι πίθηκοι έχουν αποτύχει, σύμφωνα με την μελέτη τους.

Η Δρ Laura Avanzo και ο Δρ Τζένιφερ Morton μελετούσαν περιπτώσεις νευροεκφύλισης με επίκεντρο την ασθένεια Huntingdon, μια κληρονομική διαταραχή που οδηγεί σε βλάβη των νεύρων και την άνοια, όταν σκόνταψαν εντελώς τυχαία σε αυτή την ανακάλυψη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως μέρος της έρευνάς τους μελέτησαν μια νέα φυλή γενετικά τροποποιημένων πρόβατα που φέρουν ένα γονίδιο που προκαλεί την νόσο Huntingdon σε ανθρώπους. Θα έπρεπε επίσης να μελετήσουν κανονικά πρόβατα, προκειμένου να συγκρίνουν και να καταλήξουν σε αυτά τα εντυπωσιακά ευρύματα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης