Ένα… γυμνό άγαλμα του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ τίθεται σε δημοπρασία στις 22 Οκτωβρίου.

Λίγες μόνον εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, στην Julien’s Auctions θα δημοπρατηθεί το άγαλμα του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων, το οποίο δημιούργησε η κολεκτίβα καλλιτεχνών δρόμου «INDECLINE».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το φυσικού μεγέθους άγαλμα έχει τοποθετηθεί στο Λος Άντζελες και είναι ένα από τα πολλά του γυμνού Τραμπ που η κολεκτίβα «φύτεψε», προσφάτως, σε όλη τη χώρα. Η εν λόγω δημιουργία που μπαίνει στο σφυρί είχε τοποθετηθεί στο πεζοδρόμιο της Hollywood Boulevard, μπροστά από τη La Luz De Jesus Gallery.

Επέζησε της «δίωξης» των υπολοίπων -οι Aρχές απέσυραν αυτά που τοποθετήθηκαν στη Νέα Υόρκη, στο Σαν Φρανσίσκο και στο Κλίβελαντ- χάρη στον διευθυντή της γκαλερί, Ματ Κένεντι.

Σύμφωνα με τη «Washington Post», χρειάστηκαν τέσσερις μήνες για τη δημιουργία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μας αρέσει, δεν μας αρέσει, ο Τραμπ είναι μια φιγούρα πέραν του συνήθους στην παγκόσμια κουλτούρα, σήμερα» δήλωσε στην εφημερίδα εκπρόσωπος της κολεκτίβας «INDECLINE».

Η βάση εκκίνησης της δημοπράτησης θα είναι 10.000 μέχρι 20.000 δολάρια, «αλλά υποπτευόμαστε ότι θα πουληθεί μάλλον αρκετά πάνω από αυτήν την τιμή, σε μια ψαλίδα 50.000 με 100.000 δολαρίων» δήλωσε, στο Hyperallergic, o διευθυντής της Julien’s Auctions, Michael Doyle.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης