Ένα πάρκο συγκεντρώνει τις εικόνες όλων των εποχών και όλων των τοπίων της φύσης. Ο λόγος για το Zion National Park, το οποίο βρίσκεται στα νοτιοδυτικά των Η.Π.Α., στη Γιούτα, και καλύπτει μια έκταση 229 τετραγωνικών μιλίων, ενώ το μήκος του φτάνει τα 15 μίλια.                                           

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βρίσκεται στη συμβολή του Οροπεδίου του Κολοράντο με την περιοχή Mojave κοντά στην έρημο και, λόγω της μοναδικής γεωγραφικής τοποθεσίας του, καλύπτει μια μεγάλη ποικιλία χλωρίδας και πανίδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Zion National Park περιέχει μια τεράστια ποικιλία φυτών, ενώ στις τέσσερις ζώνες του, στην έρημο, στις παρόχθιες περιοχές, στα δάση και στα κωνοφόρα δάση του φιλοξενεί 289 είδη πουλιών, 75 θηλαστικά ζώα και 19 είδη νυχτερίδων, 32 σπάνια ερπετά και πληθώρα εντόμων.

Το τοπίο μοιάζει σαν ζωγραφικός πίνακας σε συνέχειες, αφού περιλαμβάνει βουνά, «άγρια» φαράγγια, αμμόλοφους, τεράστιους μονόλιθους, ποτάμια αλλά και ένα σπήλαιο στο χαμηλότερο σημείο του.

Το όλο σκηνικό μοιάζει να είναι βγαλμένο από μια φανταστική ιστορία, όπου η έννοια του χρόνου και του τόπου δεν υφίσταται. Σε έναν τέτοιο κόσμο, οι ήρωες μπορούν με λίγα τους βήματα να θαυμάσουν την ποικιλία των τοπίων και να ολοκληρώσουν έναν περίπατο στον κύκλο των εποχών…

Επιμέλεια: Νάντια Σαραντοπούλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης