Είδε και… απόειδε το τέρας του Λοχ Νες με τις άκαρπες προσπάθειες των επιστημόνων και των κατά τόπους… Indiana Jones να το εντοπίσουν και αποφάσισε να αφήσει πίσω του την ομώνυμη λίμνη στη Σκωτία και να… μεταναστεύσει στην Ισλανδία.

Όπως έγινε γνωστό, η κυβέρνηση της νησιωτικής χώρας επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα ενός video, το οποίο δείχνει ένα παράξενο πλάσμα να κάνει την εμφάνισή του στην επιφάνεια της παγωμένης λίμνης. Εικονολήπτης ήταν ένας πολίτης, ο οποίος κατάφερε το 2012 να καταγράψει το μυθικό τέρας Lagarfljótsormur (ευρέως γνωστό ως το «Λοχ Νες της Ισλανδίας»), την ώρα που… απολάμβανε το μπάνιο του στη λίμνη Lagarfljót.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αστικός μύθος θέλει το τέρας αυτό να κάνει την πρώτη του εμφάνιση το 1345. Όπως και στην περίπτωση της Σκωτίας, χιλιάδες τουρίστες συρρέουν κάθε χρόνο στην ευρύτερη περιοχή, αναζητώντας αποτυπώματα ή άλλες ενδείξεις για την παρουσία του γιγαντιαίου ερπετού, ευελπιστώντας παράλληλα σε μια τυχαία «συνάντηση». Αρκετοί, πάντως, είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι πρόκειται για το ίδιο… Λοχ Νες, το οποίο αποφάσισε να κινηθεί προς πιο παγωμένα νερά λόγω των… κλιματικών αλλαγών.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Διαβάστε επίσης:
Aναζητώντας το τέρας του Λοχ Νες, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014, 08:52

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό είναι το τέρας του Λοχ Νες!, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 19 Απριλίου 2014, 16:20

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης