Έναν παράδοξο τρόπο επιλέγουν αρκετοί πολίτες στο Χονγκ Κονγκ για να χάσουν κιλά: καταπίνουν ζωντανά σκουλήκια! Το τμήμα Δημόσιας Υγείας κινητοποιήθηκε για το θέμα μετά από εντοπισμό ιστοσελίδων, οι οποίες προσέφεραν προϊόντα που περιείχαν επικίνδυνα παράσιτα ζωντανά, ως ιδανικό τρόπο απώλειας βάρους.

Τα προϊόντα χρησιμοποιούσαν τους σκώληκες Ascaris, γιγαντιαίους εντεροσκώληκες που μπορεί να φθάσουν μέχρι 40 εκατοστά μήκος. Εκπρόσωπος του τμήματος Δημόσιας Υγείας προειδοποιεί ότι η κατάποση των παρασίτων μπορεί να προκαλέσει έντονους πόνους στην κοιλιά, τυμπανισμό, έμετο, διάρροια και υποσιτισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η μόλυνση από το παράσιτο μπορεί σε πολλές περιπτώσεις να αποβεί μοιραία, εάν προκληθούν σοβαρές επιπλοκές, απόφραξη του εντέρου ή της χοληφόρου, ενώ μπορεί να εμφανιστεί και δυσλειτουργία του παγκρέατος», δήλωσε ο υγειονομικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι οι σκώληκες έχουν τη δυνατότητα να εισβάλουν και σε άλλα ζωτικά όργανα, όπως οι πνεύμονες.

Ο υγειονομικός εκπρόσωπος απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να ζητούν την ιατρική συμβουλή πριν ξεκινήσουν οποιαδήποτε δίαιτα και τόνισε ότι οι μόνοι φυσικοί, υγιεινοί και αποτελεσματικοί τρόποι απώλειας βάρους είναι μέσω σωστής και ελεγχόμενης διατροφής και τακτικής άσκησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης