Εκατοντάδες διαδηλωτές στο Βερολίνο πραγματοποίησαν την Πέμπτη παράσταση διαμαρτυρίας μέσα και έξω από τους χώρους Θεματικού Πάρκου της… Barbie!

Ευρύτερα γνωστό ως… «Barbie Dreamhouse», η παρουσία του στην πρωτεύουσα της Γερμανίας προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στους κατοίκους της πόλης, ειδικά σε αυτούς που βρίσκονται στο ανατολικό τμήμα της που ακόμα προσπαθούν να συνέλθουν από την απομάκρυνση τμημάτων του ιστορικού τείχους. Όπως ανέφερε ένας από τους διαδηλωτές, η παρουσία του Θεματικού Πάρκου δεν τιμά την ιστορία του Βερολίνου και σε καμία περίπτωση δεν οδηγεί στον εκμοντερνισμό των κατοίκων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα δεν έλειψαν και «φωνές» που έκαναν λόγο για αναπαραγωγή στερεοτύπων, τα οποία είναι επικίνδυνα για την παιδική ηλικία. Μέλη της οργάνωσης «Femen» έδωσαν το δικό τους… χρώμα στις παραστάσεις διαμαρτυρίας. Προς αυτή την κατεύθυνση έχει δημιουργηθεί και σελίδα στο Facebook («Occupy Barbie Dreamhouse»), η οποία ήδη έχει συγκεντρώσει αρκετά «like».

Το Θεματικό Πάρκο θα παραμείνει στο Βερολίνο μέχρι και τον Ιούλιο, πριν συνεχίσει την περιοδεία του σε άλλες πόλεις της Ευρώπης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης