Χήροι πιγκουίνοι αγκαλιάζονται και παρηγορούν ο ένας τον άλλον

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2020, 11:59
Χήροι πιγκουίνοι αγκαλιάζονται και παρηγορούν ο ένας τον άλλον

Ο Αυστραλός φωτογράφος Tobias Baumgaertner απαθανάτισε τη συγκινητική στιγμή που δύο χήροι πιγκουίνοι κοιτούν πάνω από τον ορίζοντα της Μελβούρνης αγκαλιασμένοι, παρηγορώντας ο ένας τον άλλο.

Ο Baumgaertner μοιράστηκε στο Instagram την ιστορία πίσω από την τρυφερή εικόνα. «Πέρασα τρεις νύχτες σε αυτή την αποικία πιγκουίνων έως ότου μπόρεσα να τραβήξω αυτή τη φωτογραφία. Οι μικροί πιγκουίνοι κινούνται συνεχώς, τρίβοντας ο ένας στην πλάτη του άλλου και καθαρίζοντας ο ένας τον άλλο, οπότε ήταν πολύ δύσκολο να τραβήξω ένα πλάνο. Αλλά στάθηκα τυχερός. Ελπίζω να απολαύσετε αυτή τη στιγμή όσο την απόλαυσα και εγώ» είπε ο φωτογράφος.  

Οι εθελοντές που φροντίζουν τους πιγκουίνους ενημέρωσαν τον Tobias ότι οι συγκεκριμένοι πιγκουίνοι δημιούργησαν αυτή τη φιλία αφού έχασαν τους συντρόφους τους και τώρα συναντιούνται τακτικά για να παρηγορούν ο ένας τον άλλον.

«Ο τρόπος με τον οποίο αυτοί οι δύο πιγκουίνοι φρόντιζαν ο ένας τον άλλο ξεχώριζε. Ενώ όλοι οι άλλοι πιγκουίνοι κοιμόντουσαν ή έτρεχαν τριγύρω, αυτοί οι δύο φαινόταν να στέκονται εκεί και να απολαμβάνουν κάθε δευτερόλεπτο που ήταν μαζί, κρατώντας ο ένας τον άλλον. Ο πόνος τους έφερε κοντά» γράφει στη δημοσίευσή του ο Baumgaertner.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2020, 12:07