Ο Dominique Pierru είναι ένας πρώην εργολάβος που κάποτε έβγαζε τα προς το ζην, τοποθετώντας κουζίνες στα σπίτια. Σήμερα θεωρείται «γκουρού» της γαστρονομίας στη Γαλλία, επειδή δημιούργησε ένα νέο έδεσμα, το οποίο αναμένεται να φέρει «επανάσταση» στη γαλλική κουζίνα… το χαβιάρι σαλιγκαριού!
Ο Pierru χρειάστηκε τρία χρόνια, για να αναπτύξει το συγκεκριμένο προϊόν, αφού έπρεπε να βρει τρόπο αρχικά να «μαλακώσει» τα αβγά των σαλιγκαριών, να τα αφήσει να «ωριμάσουν» και τέλος να… πείσει τα περίπου 180.000 σαλιγκάρια του να κάνουν αρκετά αβγά, για να γίνει βιώσιμη οικονομικά η επιχείρηση!
Φυσικά, το χαβιάρι από σαλιγκάρι δεν είναι φτηνό. Το βαζάκι των 30 γραμμαρίων κοστίζει 50 ευρώ και το βαζάκι των 50 γραμμαρίων κοστίζει 82 ευρώ.