Ειδική εκδήλωση στο Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων Θέρμης, διοργανώνει αύριο Δευτέρα 22 Μαΐου, ο Δήμος Θέρμης, συμμετέχοντας στην καμπάνια ενημέρωσης «LetitGrow» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας. Μαθητές σχολείων θα φυτέψουν ελληνικά αυτοφυή είδη σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον Κήπο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης, του Ινστιτούτου

Η καμπάνια “LetitGrow” οργανώνεται από το Διεθνές Δίκτυο για τη Διατήρηση σε Βοτανικούς Κήπους (BGCI), την Ευρωπαϊκή Ένωση Ζωολογικών Κήπων- Ενυδρείων (EAZA) και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επιστημονικών Κέντρων και Μουσείων(Ecsite), με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών γύρω από θέματα τοπικής Βιοποικιλότητας και την ενθάρρυνση της συμμετοχής τους στην αξιοποίηση και την προστασία της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών και κυρίως των μαθητών του Δήμου στην προστασία της τοπικής Βιοποικιλότητας και η κατανόηση της σημαντικότητάς της, αφού αποτελεί καίριο σημείο αναφοράς για το σύνολο όλων των περιβαλλοντικών ζητημάτων.

Στην κατεύθυνση αυτή άλλωστε ο Δήμος Θέρμης, όπως είναι γνωστό, υπέβαλλε σχετική πρόταση και εγκρίθηκε η πράξη με τίτλο “ ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ – ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ» με το ακρωνύμιο “CONSE-PP”, στο πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg, «Ελλάδα –Π.Γ.Δ.Μ., 2014 -2020».

Στο εταιρικό σχήμα της συγκεκριμένης πρότασης συμμετέχουν : ο Δήμος Θέρμης και ο Δήμος Debarca της ΠΓΔΜ, ο ΕΛΓΟ –ΔΗΜΗΤΡΑ, η Σχολή Δασοπονίας του Πανεπιστημίου Κυρίλλου και Μεθοδίου και ο Φορέας Διαχείρισης και Προστασίας της περιοχής Jasen της Π.Γ.Δ.Μ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης