Το ενδιαφέρον και επίκαιρο θέμα της σχέσης των πόλεων με τις κλιματικές αλλαγές έθεσε προς συζήτηση το Δίκτυο Μεσόγειος SOS, την Τετάρτη 3-2-2010, στη Θεσσαλονίκη, στην εκδήλωση με τίτλο “Κλίμα και Πόλεις – Τοπικές λύσεις και προτάσεις”.

 Η εκδήλωση της Θεσσαλονίκης ήταν η 3η κατά σειρά με την ίδια θεματική, μετά την Αθήνα και την Πάτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην εκδήλωση προσκλήθηκε να μιλήσει η χημικός μηχανικός κα Λιάνα Γούτα, με θέμα «Πόλεις του μέλλοντος – Οι ευρωπαϊκές πόλεις σχεδιάζουν την προσαρμογή τους στα νέα δεδομένα και στις απαιτήσεις του μέλλοντος».

Η κα Γούτα ανέλυσε τη συμμετοχή των πόλεων στο φαινόμενο των κλιματικών αλλαγών, το πώς αυτές πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους με δραστικές περικοπές εκπομπών CO2, αλλά και πώς πρέπει να προσαρμοστούν για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών που ήδη είναι ορατές.

«Σήμερα το 75 με 80% των ευρωπαίων ή αλλιώς 4 στους 5 ευρωπαίους ζουν σε πόλεις, όπου καταναλώνεται το 70% της συνολικής ενέργειας της Ευρώπης, παράγοντας το μεγαλύτερο μερίδιο εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου», ανέφερε η κα Γούτα.  Και έκλεισε την ομιλία της τονίζοντας ότι «Πόλεις όπως οι ελληνικές με πρωτιές σε ρύπανση και ουραγοί στην ποιότητα ζωής, έχουν τεράστια ανάγκη από τέτοιες κατευθύνσεις, από καινοτόμες ιδέες αλλά και από γενναίες πολιτικές αποφάσεις!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση επισκεφτείτε το http://www.lianagouta.gr/viewblog.php?aa=594

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης