Πολλά πουλιά, τα οποία δεν ανήκουν στην κατηγορία των θηραμάτων, έπεσαν θύματα πυροβολισμών από ασυνείδητους κυνηγούς μέσα στον Νοέμβρη. Τα περισσότερα ήταν αρπακτικά πτηνά.

Αρκετά από τα πληγωμένα ζώα κατάφεραν να φθάσουν έως την ΑΝΙΜΑ. Για παράδειγμα, οι ομοσπονδιακοί θηροφύλακες γλύτωσαν μια γερακίνα από τα Μέγαρα και έναν μπούφο από τη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα ξεφτέρι στα Σπάτα πυροβολήθηκε ανάμεσα στα σπίτια και ένας παραπλανημένος πελαργός που βρέθηκε στη Σαρωνίδα είχε σκάγια και αυτός, ίσως όμως από παλαιότερη περιπέτεια.

Τίθεται, λοιπόν, και πάλι το θέμα της αλλαγής του τρόπου απόκτησης κυνηγετικής άδειας, που από καιρό η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και η ΑΝΙΜΑ έχουν ζητήσει αλλά και η Κυνηγετική Συνομοσπονδία, όσο κι αν τίποτε δεν μας βεβαιώνει (ούτε μας αποκλείει) ότι οι δράστες τέτοιων ενεργειών είναι κάτοχοι άδειας.

Η μεγάλη η ανάγκη επιμόρφωσης όχι μόνον των νέων αλλά και των παλαιών κυνηγών σε θέματα όπως η αναγνώριση των πουλιών, οι βασικές γνώσεις για τα πουλιά της Ελλάδας (τι είδη απαντούν, βασικές αρχές οικολογίας πουλιών, πάντα με σκεπτικό τη διευκόλυνση στην αναγνώριση) και ο κώδικας ορθής συμπεριφοράς στη φύση, που αφορά στον κάθε επισκέπτη και όχι μόνο στους κυνηγούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Έλληνες κυνηγοί πρέπει να συμφιλιωθούν με την έννοια της προστασίας των ζώων και των πτηνών στο σύνολό τους.

Αυτή τη φύση, την χαιρόμαστε όλοι και θα συνεχίσουμε να την χαιρόμαστε μόνο, εάν όλοι την σεβαστούμε.

Πηγή: ΑΝΙΜΑ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης