Αυξημένοι κατά 62% οι πόροι για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2011, 18:42
Αυξημένοι κατά 62% οι πόροι για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών
Μεγαλύτερη και πιο «συμπαγή» ασπίδα έχουν φέτος στα χέρια τους οι φορείς που εμπλέκονται στην αντιπυρική προστασία.

Περίπου στα 27 εκατ. ευρώ, αυξημένοι κατά 62%, σε σχέση με πέρυσι, είναι οι πόροι που διατέθηκαν ή έχει προγραμματιστεί να διατεθούν, μέσω διάφορων πηγών χρηματοδότησης, για ενέργειες πρόληψης και για τον προγραμματισμό και εκτέλεση των απαραίτητων προληπτικών έργων και των σχετικών υποδομών για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, όπως τονίζει ο Ειδικός Γραμματέας Δασών στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Αμοργιανιώτης.

«Παρά τη δύσκολη φετινή οικονομική συγκυρία, με την ενεργοποίηση του Πράσινου Ταμείου, οι πιστώσεις που διατίθενται για τον αντιπυρικό αγώνα είναι αυξημένες», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ειδικός Γραμματέας Δασών. «Έχουν ήδη εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου και υλοποιούνται από τις Περιφερειακές Δασικές Υπηρεσίες», προσθέτει.

Ο κ. Αμοργιανιώτης εξηγεί ότι οι πιστώσεις από το Πράσινο Ταμείο για αντιπυρική προστασία ανέρχονται στο ποσό των 13,5 εκατ. ευρώ και αφορούν, μεταξύ άλλων, σε διανοίξεις και συντηρήσεις δρόμων, πυροφυλάκια, δεξαμενές και δασικά φυτώρια, «τα οποία είναι απαραίτητα γιατί στην περίπτωση που έχουμε πυρκαγιά, πρέπει να έχουμε φυτά».

Παράλληλα, περίπου 2,5 εκατ. ευρώ έχουν δοθεί στις Περιφερειακές Δασικές Υπηρεσίες, με μεταφορές πιστώσεων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για τη βελτίωση της βατότητας του δασικού οδικού δικτύου όλης της χώρας.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2011, 18:42