Οι κάτοικοι στην Αυστραλία είναι συνηθισμένοι να έρχονται αντιμέτωποι με απρόσκλητους επισκέπτες από τον κόσμο της Άγριας Πανίδας, καθώς αρκετές πόλεις βρίσκονται κοντά σε σημαντικούς βιοτόπους.

Ωστόσο, ο θηλυκός ορνιθόρυγχος του video που ακολουθεί, γλύτωσε από θαύμα τη ζωή του, καθώς κατάφερε -κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες- να «χωθεί» μέσα στο καπό αυτοκινήτου στην πρωτεύουσα, Καμπέρα. Το αυτοκίνητο κάλυψε απόσταση 15 χλμ., πριν τελικά ο έκπληκτος οδηγός του διαπιστώσει την παρουσία του απρόσκλητου επισκέπτη. Περιβαλλοντολόγοι πήραν στην αγκαλιά τους τον… λαθρεπιβάτη και τον άφησαν πίσω σε παρακείμενη λίμνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ορνιθόρυγχος είναι ένα από τα χαρακτηριστικότερα είδη της Άγριας Πανίδας στην Αυστραλία, μαζί με το καγκουρό και το κοάλα. Δεινός κολυμβητής, ζει σε βιοτόπους στο ανατολικό τμήμα της χώρας, καθώς και στην Τασμανία. Καθώς εμφανίζει χαρακτηριστικά από πάπια, κάστορα και βίδρα, οι πρώτοι Ευρωπαίοι φυσιοδίφες δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους, μόλις τον αντίκρισαν για πρώτη φορά. Επιστήμονες εκτιμούν πως πρόκειται για τον μεταβατικό κρίκο ανάμεσα στα ωοτόκα ζώα και τα θηλαστικά.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης