Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι λουόμενοι σε παραλία κοντά στο Πέρθ της Αυστραλίας όταν είδαν δεκάδες καρχαρίες να βρίσκονται σε απόσταση 700 περίπου μέτρων από την ακτή.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 10:30 το πρωί της Δευτέρας, τοπική ώρα, στην περιοχή Γιαντσέπ, περίπου 50 χλμ. από την πόλη Περθ στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας της Ωκεανίας, αναγκάζοντας τις Αρχές να προχωρήσουν στο προσωρινό κλείσιμο της ακτής για περίπου δύο ώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εικόνες από ελικόπτερο έδειχναν περίπου 50 καρχαρίες να έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο προς αναζήτηση τροφής.

Δείτε το video…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι αρκετά συχνό το φαινόμενο, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται τόσο μεγάλος αριθμός καρχαριών. Οι περισσότεροι είχαν μήκος μέχρι 2,5 μέτρα», τόνισε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Προστασίας Θαλάσσιας Ζωής στη Δυτική Αυστραλία, Chris Peck.

«Μας προξενεί εντύπωση ότι κάτι τέτοιο συνέβη τόσο κοντά στην ακτή. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι είναι επικίνδυνο για τους λουόμενους καθώς το συγκεκριμένο είδος καρχαρία είναι ακίνδυνο για τον άνθρωπο. Κυνηγά κυρίως ψάρια και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι ενός “υγιούς” παράκτιου οικοσυστήματος. Οι ακτές έκλεισαν προληπτικά”, πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:
Αυστραλία: Επίθεση καρχαρία σε δύτη, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012, 06:46

Δείτε το video…

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης