Αγώνας σωτηρίας για έναν γύπα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2010, 19:40
Αγώνας σωτηρίας για έναν γύπα
Εργαζόμενοι του ΑΗΣ Λινοπεραμάτων αντιλήφθηκαν σήμερα ένα αρπακτικό πουλί -γύπας όπως ταυτοποιήθηκε στη συνέχεια- να προσπαθεί απεγνωσμένα να κρατηθεί στην επιφάνεια του νερού, στη θαλάσσια έκταση βορείως του σταθμού και σε απόσταση 500 μέτρων περίπου από την ακτή.

Αμέσως κινητοποιήθηκε συνεργείο διάσωσης από προσωπικό και τον δύτη της ΔΕΗ, που προσέγγισαν με το φουσκωτό σκάφος του σταθμού και περισυνέλεξαν τον «ιπτάμενο ναυαγό», δίνοντάς του τις πρώτες βοήθειες (νερό, τροφή και στέγνωμα).

Παράλληλα, ειδοποιήθηκε από την Δ/νση του ΑΗΣ Λινοπεραμάτων, το αρμόδιο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Οι ειδικοί του Μουσείου πού ήλθαν επί τόπου πολύ γρήγορα, απέδωσαν το ατύχημα της «αναγκαστικής προσθαλάσσωσης» του γύπα, σε πιθανή τροφική δηλητηρίαση που, όπως δήλωσαν, είναι συνήθης αυτή την εποχή και αποδίδεται σε κατανάλωση δηλητηριασμένων από φυτοφάρμακα, τρωκτικών.

Δεν είναι πάντως λίγες οι φορές που τα μεγαλοπρεπή αυτά πουλιά υπερίπτανται του ΑΗΣ, και εκμεταλλευόμενα τα ανοδικά ρεύματα παίρνουν ύψος και κατευθύνονται προς τη μεριά του Ψηλορείτη.

Το συγκεκριμένο πουλί , με άνοιγμα φτερών περί τα 2 μέτρα, εκτός κινδύνου πλέον, μεταφέρθηκε στο Μουσείο για περίθαλψη και μόλις αναρρώσει, θα το απελευθερώσουν πάλι στον χώρο του ΑΗΣ.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2010, 19:50