Αγρόκτημα βιολογικής καλλιέργειας το οποίο θα εκμεταλλεύονται περίπου 200 συνταξιούχοι θα λειτουργήσει σε δύο με τρεις μήνες στην Αλεξανδρούπολη.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης, το αγρόκτημα είναι το πρώτο του είδους στην Ελλάδα, τουλάχιστον απ’ ότι γνωρίζει.
 
Συγκεκριμένα, θα λειτουργήσει σε δύο ακίνητα ιδιοκτησίας του δήμου, συνολικής έκτασης 19.450 τ.μ., ενώ σε κάθε αγρότη θα αντιστοιχεί έκταση 80 με 100 τετραγωνικών μέτρων. Ο δήμος θα διαθέσει τα μηχανήματα, τους σπόρους και την τεχνική γνώση, ενώ στο αγρόκτημα θα είναι εγκατεστημένος γεωπόνος για να παρέχει την απαραίτητη υποστήριξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αγρότες θα προέλθουν από τα ΚΑΠΗ και σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι είναι περισσότεροι από 200 θα γίνει κλήρωση. Ο κ. Λαμπάκης επισήμανε ότι οι ηλικιωμένοι θα έχουν τη δυνατότητα να ασκηθούν και θα αυξήσουν το εισόδημα τους κατά 100 ευρώ το μήνα γιατί δεν θα χρειάζεται να αγοράσουν λαχανικά. Το 10% της παραγωγής θα διατίθεται για το παντοπωλείο για τους άπορους που θα δημιουργήσει ο δήμος Αλεξανδρούπολης.

Παράλληλα επισήμανε ότι το κίνητρο για τη δημιουργία ενός τέτοιου λαχανόκηπου δεν είναι απλώς η εξοικονόμηση χρημάτων, αλλά και η ανάγκη για αγνά προϊόντα και άσκηση στην ύπαιθρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης