Μετά από καταγγελία που έγινε στο Σταθμό Μέριμνας Ζώων του Πανεπιστημίου Πατρών το συνεργείο περισυλλογής του Σταθμού βρέθηκε αντιμέτωπο με το αποτρόπαιο θέαμα του ακρωτηριασμένου κουταβιού της φωτογραφίας.

Το δύστυχο κουταβάκι βρέθηκε από φιλόζωους κατοίκους στην περιοχή της Λεύκας εγκαταλελειμμένο μαζί με το νεκρό αδερφάκι του, το οποίο βρισκόταν στην ίδια κατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ευτυχώς, οι φιλόζωοι κάτοικοι της περιοχής το απομάκρυναν από το δρόμο, του έδωσαν τροφή και νερό και του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες.

Αμέσως, ήρθαν και σε επικοινωνία με το Σταθμό Μέριμνας Ζώων του Παν/μίου Πατρών, όπου παρακολουθείται καθημερινά από την κτηνίατρο για την πορεία της υγείας του και έχει ξεφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του.

Ωστόσο, το έγκλημα που έγινε εις βάρος και των δύο κουταβιών είναι απάνθρωπο και δυστυχώς η ζημιά που προκλήθηκε ανεπανόρθωτη. Ο Σύλλογος Μέριμνας Ζώων του παν/μίου Πατρών καταγγέλλει το γεγονός και εύχεται να μην αναγκαστεί να αντιμετωπίσει ξανά τέτοιου είδους περιστατικά κακοποίησης ζώων, γνωρίζοντας βέβαια πως αυτό προϋποθέτει παιδεία και ανεπτυγμένο αίσθημα ανθρωπιάς από τους συμπολίτες μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: Αdespoto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης