Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Εστία σοβαρής μόλυνσης έχει δημιουργηθεί στην παραλία της Αναβύσσου, λόγω μη καθαρισμού των καναλιών ομβρίων υδάτων στην περιοχή, με αποτέλεσμα να λιμνάζουν μεγάλες ποσότητες νερών στην ακτή, ακριβώς πάνω στην παραλία. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα συγκεκριμένα νερά που προέρχονται από τους αγωγούς προκαλούν τη δημιουργία έντονης βλάστησης, την ανάπτυξη μικρο-οργανισμών επιβλαβών για το περιβάλλον και την υγεία των λουόμενων, ενώ καλλιεργούν συνθήκες ανάπτυξης εντόμων «υγειονομικής σημασίας», όπως αναφέρεται στη σχετική αυτοψία της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής. Η αυτοψία ήταν αποτέλεσμα καταγγελιών από πολίτες.

Όπως αναφέρει ο καταγγέλλων στο zougla.gr: «Στην παραλία Αναβύσσου και συγκεκριμένα στη συμβολή της Αναβύσσου με την παραλιακή οδό, δίπλα και δυτικά στο ξενοδοχείο PLAZA RESORT, εκβάλλει αγωγός όμβριων στον οποίο έχουν γίνει παράνομες συνδέσεις αγωγών λυμάτων και λύματα χύνονται σε μια λιμνούλα που έχει δημιουργηθεί εντός της παραλίας, με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστιος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, καθώς παιδιά και όχι μόνον παίζουν με τα νερά της και εκατέρωθεν της εξόδου αυτής στη θάλασσα, λούονται χιλιάδες άτομα καθημερινά.

»Ο Δήμος Σαρωνικού, αν και έχουν γίνει καταγγελίες και δημοσιεύματα στον Τύπο, κωφεύει επιδεικτικά, αδιαφορώντας για τη δημόσια υγεία, δικαιολογούμενος μέσω του Δημάρχου ότι: έχει κάνει καταγγελία στην περιφέρεια, άρα είναι καλυμμένος και δεν τον ενδιαφέρει η λύση του προβλήματος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες που απέστειλε στις Αρχές ο καταγγέλλων:

Οι επιθεωρητές καλούν τις αρμόδιες αρχές, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος αλλά και στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, να επιληφθούν άμεσα του ζητήματος, δεδομένης και της μεγάλης επισκεψιμότητας της παραλίας τους θερινούς μήνες.

Το zougla.gr βρέθηκε στο σημείο. Δείτε φωτογραφίες:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης