Η αποψίλωση των τροπικών δασών στην περιοχή Τεράι του Νεπάλ, κατά μήκος των συνόρων με την Ινδία, εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς, με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις να κατηγορούν την Κατμαντού για εσκεμμένη αδράνεια, καθώς τα οικονομικά συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή είναι τεράστια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπολογίζεται ότι περισσότερα από 30.000 στρέμματα δασικής έκτασης αποψιλώθηκαν μόνο το 2010. Κατά καιρούς εμφανίζονται καταγγελίες για χρηματισμό κυβερνητικών αξιωματούχων, προκειμένου να μην εφαρμόζεται ο νόμος και οι παραβάτες να μένουν ατιμώρητοι.

«Υπήρχαν πάρα πολλά δέντρα πριν από τέσσερα χρόνια σε αυτή την περιοχή. Οι πολιτικοί ενδιαφέρονται μόνο για την πολιτική και φοβούνται ο ένας τον άλλο, με αποτέλεσμα η κατάσταση με την παράνομη υλοτομία να είναι εκτός ελέγχου» αναφέρει ο Pralhad kumar khadki, κάτοικος ενός χωριού στην περιοχή Τεράι.

Παρόλο που η Ινδία έχει λάβει σειρά μέτρων τα τελευταία χρόνια για την προστασία των τροπικών δασών, οι εκτεταμένες εισαγωγές ξυλείας από το γειτονικό Νεπάλ δεν βοηθούν στον περιορισμό της αποψίλωσης των τροπικών δασών. Η υλοτομία αποτελεί βασική πηγή εσόδων για τον τοπικό πληθυσμό, ο οποίος ολοένα και αυξάνεται στα νότια της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το video…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης