Αντιδράσεις για τη μόλυνση της λίμνης Κάρλας

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011, 19:49
Αντιδράσεις για τη μόλυνση της λίμνης Κάρλας
Την έντονη ανησυχία του εκφράζει το δίκτυο των μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ) Θεσσαλίας για τα νέα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του λυπηρά φαινόμενα μόλυνσης της λίμνης Κάρλας.

Το δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας ζητά επειγόντως να ληφθούν μέτρα, έτσι ώστε να σταματήσουν οι παράνομες και ρυπογόνες εισροές στο υδατικό σύστημα του Πηνειού, αλλά και των άλλων σημείων τροφοδοσίας της λίμνης.

Τόσο ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Δικτύου, Κωνσταντίνος Σκριάπας, όσο και η υπεύθυνη του τομέα Περιβάλλοντος του Δικτύου, Αγορή Αγραφιώτου επισημαίνουν την άμεση ανάγκη υπογραφής ενός Μνημονίου Συνεργασίας για την ανάδειξη και Προστασία της λίμνης Κάρλας.

Επίσης, τονίζεται ότι το έγκλημα αυτό της ρύπανσης, εμποδίζει την αναπτυξιακή δυναμική όλης της Θεσσαλίας, η οποία και μπορεί, αλλά και δικαιούται να διεκδικήσει ένα καλύτερο μέλλον.

O κ. Σκοτινιώτης ζητεί, επίσης, από την Υπουργό ΠΕΚΑ να υλοποιηθούν όλες οι διατάξεις της σχετικής ΚΥΑ που προβλέπουν τον έλεγχο της ποιότητας των νερών και την προστασία της λίμνης, με το σχεδιασμό δικτύου θέσεων δειγματοληψίας και επιτόπιων μετρήσεων και αναλύσεων.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011, 19:49