Την έντονη αντίδραση των περιβαλλοντικών οργανώσεων προκάλεσε η απόφαση της διοίκησης Ομπάμα να επιτρέψει τη συμμετοχή της BP σε διαγωνισμούς για υπεράκτιες γεωτρήσεις, στον Κόλπο του Μεξικού.

Η κίνηση αυτή ερμηνεύεται ως «η μεγαλύτερη ευκαιρία της BP να αποκαταστήσει τη φήμη της στον τομέα των υπεράκτιων γεωτρήσεων», μετά την τραγική έκρηξη της εξέδρας άντλησης πετρελαίου Deepwater Horizon στον Κόλπο του Μεξικού, που προκάλεσε τον θάνατο 11 ανθρώπων και ανυπολόγιστη περιβαλλοντική καταστροφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πώληση δικαιωμάτων άντλησης πετρελαίου διεξάγεται σε τακτική βάση, ωστόσο πολλοί πίστευαν ότι η BP θα αποκλειόταν από τους διαγωνισμούς ως «ακατάλληλη», μετά το τραγικό ατύχημα.

Η BP αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με το θέμα, ωστόσο η περιβαλλοντική οργάνωση «Friends of the Earth» δήλωσε «συγκλονισμένη» από την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης.

«Η κυβερνήσεις θα έπρεπε να δρομολογούν το τέλος των υπεράκτιων γεωτρήσεων παρά να περιμένουν να συμβούν και άλλα καταστροφικά γεγονότα – όπως η έκρηξη της εξέδρας άντλησης πετρελαίου Deepwater Horizon – στον Κόλπο του Μεξικού ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του πλανήτη, τόνισε ο Craig Bennett, υπεύθυνος εκστρατειών της ΜΚΟ «Friends of the Earth».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή:econews
Eπιμέλεια:Χρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης