Μια καναδική εταιρεία σκοπεύει να δημιουργήσει ορυχεία στην επαρχία Καταμάκρα της Αργεντινής προκειμένου να εκμεταλλευτεί τα πλούσια κοιτάσματα χαλκού και χρυσού που βρίσκονται στους πρόποδες των βουνών της περιοχής. Ωστόσο, ανάμεσα σε αυτή και στα δις δολάρια των «Agua Rica» στέκεται το σύνολο σχεδόν του τοπικού πληθυσμού που κάνει ό,τι μπορεί εδώ και δύο χρόνια για να εμποδίσει την κατασκευή τους με βασικό επιχείρημα την μόλυνση του περιβάλλοντος και την προστασία της ανθρώπινης υγείας

Οι υδάτινοι πόροι είναι ελάχιστοι στην περιοχή και ενδεχόμενο άνοιγμα των ορυχείων θα προκαλούσε μεγάλα προβλήματα στους ντόπιους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα ορυχεία είναι ακριβώς δίπλα από τα ποτάμια μας. Είναι σαν να έρχεται κάποιος στο σπίτι σου και να μολύνει το νερό», αναφέρει η Estella Μarinez, κάτοικος της περιοχής.

«Το πρόβλημα μας είναι η μόλυνση. Γνωρίζουμε ότι με τον καιρό θα μετατρέψει την πόλη σε πόλη-φάντασμα», συμπληρώνει η Maria Ruiz, δασκάλα στο επάγγελμα.

Όσον αφορά στη στάση της κυβέρνησης, έχουν ξεκινήσει προσπάθειες για την εύρεση της «χρυσής τομής» ανάμεσα στις δύο συγκρουόμενες πλευρές καθώς η δημιουργία των ορυχείων θα έχει μεγάλο οικονομικό όφελος για τα ταμεία του κράτους, βοηθώντας παράλληλα στην καταπολέμηση της ανεργίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το video…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης