Αργολίδα: Οι κάτοικοι απαιτούν να σταματήσουν τα περιβαλλοντικά εγκλήματα σε βάρος του Αργολικού

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021, 15:16
Αργολίδα: Οι κάτοικοι απαιτούν να σταματήσουν τα περιβαλλοντικά εγκλήματα σε βάρος του Αργολικού

Οι φίλοι του υγρότοπου Ναυπλίου-Νέας Κίου πραγματοποίησαν σήμερα, Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021, από τις 11:00, συμβολική διαμαρτυρία στην παραλιακή οδό Ναυπλίου Νέας Κίου.

Η μεγάλη συμμετοχή δεικνύει το μέγεθος της απαίτησης να προστατευτεί ο Αργολικός κόλπος από τη ρύπανση των αποβλήτων των χυμοποιείων και να σταματήσει το περιβαλλοντολογικό έγκλημα που συντελείται πολλά χρόνια. Η τοπική κοινωνία της Αργολίδας είναι αποφασισμένη να προστατεύσει το περιβάλλον του υγροβιότοπου αλλά και τη θάλασσά της.

Τα αιτήματα τους είναι:

  • Πρωτοβουλίες για τη σωστή λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού.
  • Συνεργασία όλων των φορέων και κύρια των δήμων για καλύτερη ποιότητα της ζωής μας.
  • Μια διαπαραταξιακή επιστημονική επιτροπή φορέων, για να ελέγξει τα προβλήματα λειτουργίας του βιολογικού και να προτείνει λύσεις για τη σωστή λειτουργία του.
  • Να αλλάξει ο φορέας διαχείρισης.

Με δηλώσεις τους οι παρευρισκόμενοι είπαν «να δείξουμε ότι ενδιαφερόμαστε για τα ζητήματα ρύπανσης του Αργολικού. Για τη σωστή λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού. Για να αλλάξει ο φορέας διαχείρισης και να τηρούνται οι κανόνες λειτουργίας από όλους. Να ανακαλύψουμε το «θησαυρό» του υγρότοπου με τα δεκάδες πουλιά στο παραλιακό μέτωπο Ναυπλίου Ν. Κίου. Ταυτόχρονα όμως να διαπιστώσουμε και την αδιαφορία όλων των αρμοδίων για την περιοχή».

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού και έληξε μια ώρα αργότερα.

Πηγή: argonafplia.gr

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021, 15:16