Το πρόγραμμα Αναπαραγωγής και Επαναδιάδοσης Ελληνικού Ποιμενικού συνεχίζεται με βελτιωμένα αποτελέσματα κάθε χρόνο. Το δίκτυο των κτηνοτρόφων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυξάνεται καθημερινά, ενώ φέτος θα είναι η πιο παραγωγική χρονιά για τους γεννήτορες του κέντρου.

Εκτός από τα κουτάβια που γεννιούνται στο Κέντρο ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ διανέμει σε κτηνοτρόφους που ζουν σε περιοχές που αποτελούν βιότοπο αρκούδας και λύκου κουτάβια από γέννες ποιμενικών που παραχωρήθηκαν σε άλλους κτηνοτρόφους που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Πρόκειται για καθαρόαιμους ελληνικούς ποιμενικούς απόγονους σκύλων που δόθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη μέχρι στιγμής έχουν παραχωρηθεί συνολικά 37 κουτάβια μέσα στο 2013 και μέχρι το τέλος του έτους πιθανότατα ο αριθμός θα ανέλθει σε 60, αριθμός ρεκόρ για στην ιστορία λειτουργίας του Κέντρου.

Τους προηγούμενους μήνες ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ παρέλαβε από κτηνοτρόφους του δικτύου 19 κουταβάκια, τα οποία διατέθηκαν στο πρόγραμμα. Επίσης ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ παρέλαβε από νέους κτηνοτρόφους και ιδιώτες που δεν ήταν συμμετείχαν στο πρόγραμμα, 7 κουταβάκια που διατέθηκαν σε άλλους κτηνοτρόφους του προγράμματος.

Μια γέννα πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Αναπαραγωγής και Επαναδιάδοσης. Στις 7 Ιουνίου η γέννα της Νίτας απέφερε 4 κουταβάκια, τρία θηλυκά και ένα αρσενικό, τα οποία σύντομα θα διατεθούν σε κτηνοτρόφους που αποτελούν μέλη του Δικτύου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, διατέθηκαν δύο κουτάβια στο Νομό Τρικάλων, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE+: «Καινοτόμες Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Παράνομης Χρήσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων σε Μεσογειακές Πιλοτικές Περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης