Συναίνεση στη βελτίωση της υδατικής πολιτικής και την καλύτερη ενσωμάτωσή της σε άλλες πολιτικές της ΕΕ, κυρίως την Κοινή Γεωργική και Περιφερειακή Πολιτική, καταγράφηκε κατά την πρώτη μέρα της ‘Ατυπης Συνόδου των Υπουργών Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, που έγινε σήμερα στην Λευκωσία .

«Υπάρχει μια γενική αντίληψη ότι το υφιστάμενο νομικό και πολιτικό πλαίσιο για το νερό σε μεγάλο βαθμό είναι ικανοποιητικό όσον αφορά την αντιμετώπιση των βασικών προκλήσεων. Ως εκ τούτου, οποιαδήποτε νέα νομοθετική ρύθμιση θα πρέπει να αξιολογηθεί κατάλληλα», ανέφερε ο Προεδρεύων του Συμβουλίου των Υπουργών Περιβάλλοντος, Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος της Κύπρου, Σοφοκλής Αλετράρης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κύπριος Υπουργός παρουσίασε τα συμπεράσματα της Κυπριακής Προεδρίας από την πρώτη ημέρα της Συνόδου, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν με τον Επίτροπο για το Περιβάλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Janez Potočnik.

Όπως ανέφερε ο κ. Αλετράρης, εκπληρώθηκε ο στόχος της Κυπριακής Προεδρίας, που ήταν η συζήτηση μεταξύ των Υπουργών να καταλήξουν σε συγκεκριμένες προτάσεις, ώστε να ληφθούν υπόψη κατά τη διαμόρφωση του Σχεδίου για τα νερά, αλλά και των σχετικών Συμπερασμάτων που αναμένεται να υιοθετηθούν τον ερχόμενο Δεκέμβριο από το Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος.

Στην πρώτη μέρα της συνόδου διατυπώθηκαν εισηγήσεις για τη βελτίωση της εφαρμογής των διαφόρων μέτρων που να στηρίζονται σε αξιόπιστα στοιχεία και πληροφορίες, μέσω της δημιουργίας Ευρωπαϊκών Προτύπων επαναχρησιμοποίησης λυμάτων και του καθορισμού στόχων ορθολογικής χρήσης του νερού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η άτυπη υπουργική σύνοδος ολοκληρώνεται αύριο με την συζήτηση του θέματος της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή.

Aξίζει να σημειωθεί ότι στη σύνοδο μετείχε και ο Έλληνας υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Ευάγγελος Λιβιεράτος.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης