Δεκάδες περιστατικά κακοποιημένων ζώων στη Χίο

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011, 12:58
Δεκάδες περιστατικά κακοποιημένων ζώων στη Χίο
Εκεί που νομίζουμε πως κάτι αλλάζει και κάπου διακρίνονται δείγματα πολιτισμού στη συμπεριφορά μας, έρχεται η σκληρή πραγματικότητα να μας προσγειώσει στην αλήθεια της βάρβαρης κοινωνίας που ζούμε.

Την περασμένη Πέμπτη, τρεις κάτοικοι της Χίου απευθύνθηκαν στον Φιλοζωικό Σύλλογο Χίου και ζήτησαν βοήθεια για περιστατικά που προκαλούν ανατριχίλα και δημιουργούν σκέψεις σχετικά με το ποιόν κάποιων ανθρώπων, που είναι εκείνοι της διπλανής πόρτας.

Στο χωριό Βουνό εγκατέλειψαν ένα μικρόσωμο σκυλάκι, το οποίο φοβισμένο κρυβόταν και επιβίωνε από ξεροκόμματα που του πετούσαν ή έβρισκε στα σκουπίδια.

Προχθές το πυροβόλησαν, αλλά για κακή του... τύχη είναι ακόμα ζωντανό. Περιφέρεται ακόμα πιο τρομαγμένο, με μια πληγή στο κεφάλι, και βέβαια είναι αδύνατο να το πιάσει κανείς.

Στο χωριό Χαλκείος βρέθηκε θηλυκό σκυλί χτυπημένο βάναυσα στην πλάτη, σκελετωμένο από την ασιτία και αφυδατωμένο από τη δίψα.

Στον Κάμπο εγκατέλειψαν αρσενικό σκυλί, ετοιμοθάνατο από λεϊσμανίαση, να πεθάνει αβοήθητο. Ο σκύλος σερνόταν στον δρόμο. Σε τακτά χρονικά διαστήματα έπεφτε και ξανασηκωνόταν, ψάχνοντας να βρει ένα μέρος για να κρυφτεί.

Δεν ήταν νεαρό ζώο, γεγονός που σημαίνει πως κάποιοι το είχαν στο σπίτι τους για μερικά χρόνια. Ήταν τόσο άκαρδοι; Δεν δέθηκαν καθόλου όλα αυτά τα χρόνια με το άτυχο ζωντανό και το πέταξαν τις τελευταίες ώρες του στον δρόμο;

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου παρακαλεί όποιον γνωρίζει κάτι σχετικά με περιστατικά που προαναφέραμε και επιθυμεί να τα καταγγείλει να επικοινωνήσει με το Αστυνομικό Τμήμα Χίου ή με τους εθελοντές του συλλόγου στο τηλέφωνο: 6980470162.

Δυστυχώς και οι κάτοικοι του όμορφου και πλούσιου νησιού της Χίου, αν και πολυταξιδεμένοι και κατά κύριο λόγο καραβοκύρηδες, συμπεριφέρονται με φριχτό τρόπο στα ζώα τους.

Τα περιστατικά που καλείται να αντιμετωπίσει η μικρή ομάδα των φιλόζωων του νησιού είναι δεκάδες και οι φωτογραφίες των βασανισμένων ζώων από παθητική ή ενεργητική κακοποίηση αποτελούν τα πειστήρια και αυτού του εγκλήματος.

Πηγή: zoosos.gr

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011, 13:40