Η φωτογραφία αυτή πραγματικά αντιστοιχεί με 1.000 λέξεις και αποδεικνύει το μέγεθος της κατάντιας και τον βάρβαρο τρόπο με τον οποίο φέρονται βοσκοί και κάτοικοι της Κρήτης στα σκυλιά τους.

Ο σκελετωμένος σκύλος της φωτογραφίας εντοπίστηκε στις 22:00 το βράδυ της Πέμπτης στις 10 Μαρτίου 2011 στον Σταυρό Νεάπολης, στο Λασίθι της Κρήτης, σε 800 μέτρα υψόμετρο. Η θερμοκρασία ήταν κοντά στο μηδέν και το ταλαίπωρο ζώο δεν μπορούσε ούτε να γαυγίσει από το κρύο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάποιοι που χαρακτηρίζονται ως ανισόρροποι και γραφικοί άφησαν τη ζεστασιά του σπιτιού τους και μέσα στον χιονιά πήραν σβάρνα τα βουνά, για να βρουν τα ζώα αυτά, να τα ταΐσουν και να τα λύσουν, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ξεφύγουν και να επιβιώσουν.

Δυστυχώς, εκατοντάδες είναι τα σκυλιά που ζουν δεμένα μια ζωή αφημένα στο έλεος των αφεντικών τους. Ζουν κάτω από ακραίες συνθήκες όλες τις εποχές. Μοναδική τους προστασία το σιδερένιο βαρέλι, που είτε λειτουργεί ως καταψύκτης τον χειμώνα είτε ως φούρνος το καλοκαίρι.
 
Η τακτική των βοσκών γνωστή και εφαρμόζεται όπου υπάρχουν ζώα που βόσκουν ελεύθερα. Για να μη περάσουν τα αιγοπρόβατα από την μια περιοχή στην άλλη, οι «φιλεύσπλαχνοι» βοσκοί βάζουν ως ζωντανό φράγμα δεμένα σκυλιά εφ’ όρου ζωής, περιορίζοντας έτσι τις κινήσεις των κοπαδιών.

Τα σκυλιά τα αντιμετωπίζουν ως αναλώσιμα αντικείμενα. Όταν κάποιο «ψοφήσει», το αντικαθιστούν με κάποιο άλλο. Άλλωστε, πόσο μπορεί ν’ αντέξουν με ελάχιστο ή και καθόλου φαγητό και νερό στη μέση του πουθενά;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μόνο στον Νομό Χανίων ο σύλλογος «Η Προστασία των Ζώων» ενημέρωσε το αστυνομικό τμήμα της περιοχής για 15 τέτοια περιστατικά. Η κα Νατάσα Μπομπολάκη, δικηγόρος και πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου, τονίζει ότι έλαβε τη διαβεβαίωση, ότι θα τους διατεθεί περιπολικό, προκειμένου να εντοπιστούν οι ιδιοκτήτες των 15 σκυλιών που βρίσκονται εκτεθειμένα και καταδικασμένα από τους βοσκούς σε βέβαιο θάνατο.

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ.

Πηγή φωτό: 104fm.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης