Συνεχίζοντας το περσινό πρόγραμμα και τη βούληση του Δημάρχου Κιλκίς κ. Ευάγγελου Μπαλάσκα για περισσότερο πράσινο, η Αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων του Δήμου Κιλκίς με τη Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης ζήτησε και παρέλαβε από το δασικό φυτώριο Χαλκηδόνας 2.380 φυτά για δενδροφύτευση σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου.

Δενδροφύτευση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011στη Δημοτική Ενότητα Πικρολίμνης και ειδικότερα στα Δημοτικά Διαμερίσματα Ν.Γυναικοκάστρου και Ν.Αγιονερίου, όπου φυτεύτηκαν αειθαλή δέντρα και θάμνοι (αριζόνα, τούγια, κέδρος, δάφνη, λιγούστρο) καθώς και φυλλοβόλα δέντρα (πλατάνι, μελιά, κερλεουτέρια, φράξος, σοφόρα).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις δενδροφυτεύσεις συμμετέχουν πέραν του Δήμου οι αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι Κ.Αποστόλων και Ν.Γυναικοκάστρου και οι πολιτιστικοί σύλλογοι Ν.Αγιονερίου, Πικρολίμνης και Ξυλοκερατιάς.

Δενδροφυτεύσεις επίσης πραγματοποιήθηκαν στη Δ.Ε. Γαλλικού και συγκεκριμένα στη Ν.Σάντα από το Σύλλογο Περιβάλλοντος, στις Μάνδρες και στον Καμπάνη από τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους και στο Λαοδικινό από ομάδες εθελοντών. Ανάλογες ενέργειες και δράσεις θα πραγματοποιηθούν μέσα στο επόμενο διάστημα και στις λοιπές Δημοτικές Ενότητες.Ο Δήμος Κιλκίς, στα πλαίσια της πολιτικής του για το περιβάλλον στηρίζει ανάλογες δράσεις και πρωτοβουλίες ενεργοποιώντας τη συμμετοχή των δημοτών με στόχο καλύτερη ποιότητα ζωής.

Επιμέλεια:Χρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης